<h2>Op maat gemaakt</h2>

Over Appkuns

Over Appkuns

Zoekt u de beste 'fit for purpose' kunststof producten voor medische-, verpakkings- en industriële toepassingen? Dan is Appkuns de ideale partner. Door ruim 35 jaar ervaring begrijpen we de eisen en wensen die de industrie stelt. We combineren onze kennis van en passie voor kunststof met een kostenefficiënte ontwikkeling en productie van (maatwerk)totaaloplossingen. Dit alles zorgt ervoor dat we kunnen hardmaken waar we voor staan: Performance in Plastics.

 

Visie

Of het nu gaat om bijdragen in een gemakkelijker, veiliger of comfortabeler leven, productieprocessen te optimaliseren, logistiek te verduurzamen of hergebruik te stimuleren: kunststof producten zijn gemaakt om optimaal en zo efficiënt mogelijk te presteren. Met het oog op de toenemende druk op het milieu, zaken als illegale houtkap en toenemend belang van veiligheid en hygiëne in de wereld biedt kunststof dé eigenschappen die op positieve wijze bijdragen aan verduurzaming, comfort en veiligheid.

 

Missie

Samen met onze klanten de beste 'fit for purpose' kunststof producten ontwerpen en produceren, voor medische-, verpakkings- en industriële toepassingen, op een zo kostenefficiënt en duurzaam mogelijke manier.

 

Kwaliteit, veiligheid en betrokkenheid

Kwaliteit, veiligheid en betrokkenheid zijn sterk met elkaar verbonden. Niet voor niets zijn het drie waarden die bij Appkuns hoog in het vaandel staan. We besteden veel aandacht aan betrokken, vakbekwame medewerkers. Ze zijn immers één van de belangrijkste schakels in een veilig en goed proces. Daar waar ons grotendeels geautomatiseerde machinepark zorgt voor een zo hoog mogelijke capaciteit en betrouwbaarheid, kunnen onze mensen met hun kennis én kunde het verschil maken in een succesvolle samenwerking met u.

 

Schoon en gecertificeerd

Opereert u in de medische sector? Appkuns weet dat zeker dan een schone werkomgeving en productie essentieel is. We zijn ISO 9001 en ISO 13485 gecertificeerd en beschikken over een cleanroom voor het verwerken en verpakken van kunststofproducten die voldoen aan Klasse 7 volgens de NEN-EN-ISO 14644-1 norm. Zo hebt u de zekerheid dat uw product voldoet aan de vereiste hygiënenormen.

 

MVO

Op verschillende manieren werkt Appkuns aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

 

Recyclen van kunststof

MVO begint al bij de basis van ons bedrijf, het product dat we voornamelijk gebruiken, nl: kunststof. Kunststof heeft van zichzelf een aantal mooie eigenschappen, waaronder recyclebaarheid. Bij Appkuns recyclen we restmateriaal direct vanuit de productie en gebruiken we het opnieuw in het proces. Zo gaat er niets verloren.

 

Bio-materiaal

Wilt u een kunststof product gemaakt vanuit biologisch materiaal? Ook dit realiseren we graag voor u. Er kan steeds meer, dus vraag ons gerust naar de actuele mogelijkheden.

 

Ondersteuning in het arbeidsproces

Op onze assemblage begeleiden en ondersteunen we verschillende medewerkers in hun deelname aan het arbeidsproces.

 

Bewust omgaan met energie

Appkuns investeert continu in maatregelen om bewuster om te gaan met energie. Een aantal voorbeelden: Volautomatisch, moderne machines, isolatie van koelsystemen en het hergebruiken van vrijgekomen warmte uit het proces.

 

Historie

Appkuns is een familiebedrijf dat in 1978 werd opgericht door dhr. M. en mevr. L. van Baal. Begonnen vanuit het spuitgieten van kunststofproducten groeit het bedrijf steeds verder uit. Waar ze eerst nog voornamelijk opereerden als 'contract manufacturer' bestaan nu, ruim 35 jaar later, de werkzaamheden voornamelijk uit 'Customer Related Product Development'. Het bedrijf specialiseerde zich verder in ontwerp en productie voor medische- verpakkings- en industriële toepassingen en investeerde in nieuwe technologieën
Appkuns beschikt inmiddels over meer dan 3.400 m² bedrijfsoppervlakte, voorzien van een voor ruim 60% volgeautomatiseerd machinepark, is zowel ISO 9001 als ISO 13485 gecertificeerd en beschikt over een cleanroom voor het produceren, verwerken en verpakken van kunststofproducten (Klasse 7 NEN-EN-ISO 14644-1 norm).

 

Ambitie

Appkuns heeft een duidelijke visie voor de toekomst: Performance in Plastics. Deze visie gaat verder dan slechts te investeren in technologie of continuïteit. Klanttevredenheid én betrokkenheid zijn minstens zo belangrijk om deze optimale prestatie te blijven leveren. Daarom zijn ook deze speerpunten opgenomen in ons meerjarenplan.