<h2>Van advies tot logistiek</h2>

Specialismen

Specialismen

Al onze klanten zijn partners in onze missie. We geloven sterk in samenwerken voor de beste oplossing en u zo veel mogelijk (onnodig) werk uit handen nemen. Daarom biedt Appkuns meer dan productie alleen, ook als het adviesontwerp en product- en matrijsontwikkelingpersonaliseren van producten of logistiek betreft, helpen we u graag. 

 

Advies

U weet alles van uw proces en producten, wij hebben de kennis en ervaring met kunststof, het proces en de eisen van uw markt. De afgelopen 35 jaar leerden we dat de beste oplossingen ontstaan uit het samenbrengen van beide. Het is waarom klanten keer op keer weer bij ons terugkomen. Appkuns geeft waar nodig voor, tijdens en na de productie advies over het correct tot stand komen van uw product. Wanneer er essentiële aandachts- of knelpunten zijn in het proces bespreken we deze met u. Daarbij krijgt u ook altijd advies over de oplossingen, zodat u de meest optimale keuze kunt maken.

 

Ontwerp & ontwikkeling: Design for manufacturing - DFM

Voor de realisatie van een goed product is het ontwerp essentieel. Hebt u uw ontwerp al ongeveer voor ogen, maar weet u nog niet hoe u het precies vorm kunt geven. Appkuns helpt u om te komen tot een ontwerp dat gemaakt is voor 'manufacturing'.

Na het vaststellen van uw eisen en wensen maken we een ontwerptekening in 2D en/of 3D, indien nodig gevolgd door een werkend 3D-model. 

Bent u akkoord met het ontwerp? Dan ontwerpen we de matrijzen. Ook hierbij nemen we alle belangrijke zaken in acht: materiaalcomplexiteit van het product, productcomplexiteit en seriegrootte. Zo hebt u de zekerheid van een langdurige, betrouwbare productie.

 

Productie

Met de juiste kennis én technologie is vrijwel elk product uit kunststof te maken. Appkuns heeft beide in huis. We werken met moderne machines en hebben kennis van zowel spuitgieten, spuitgietblazen als 2K (twee componenten)spuitgieten.

 

De grootste voordelen van spuit(blaas)gieten zijn: 

  • Grote vrijheid ten aanzien van product vorm
  • Hoge reproduceerbaarheid binnen kleine toleranties
  • Integratie van diverse technieken in het proces is mogelijk, zodat nabewerken of assembleren overbodig wordt.

 

2K spuitgieten biedt daarnaast, doordat twee thermoplastische kunststoffen in dezelfde matrijs gespoten worden, een kortere cyclustijd per product. Hierdoor is er niet alleen meer mogelijk met uw product, het maakt de productie ook efficiënter

 

Cleanroom

Naast dat Appkuns ISO 9001 en ISO 13485 gecertificeerd is, beschikken we over een cleanroom voor het produceren, verwerken en verpakken van kunststofproducten bedoeld voor medische toepassingen. 

 

Customisation

Printing

Uw product volledig in uw huisstijl of voorzien van voor u belangrijke kleuren? Appkuns voorziet in verschillende druktechnieken:


Offsetdruk

Deze vorm van bedrukken heeft als voordeel dat meerdere kleuren en teksten en afbeeldingen gecombineerd kunnen worden.

Tampondruk

Zeer geschikt voor het bedrukken van oneffen oppervlakken

Zeefdruk

Goed toepasbaar op vlakken en cilindrische oppervlakken.

 

Ook kunt u uw producten door ons laten voorzien van stickers met uw eigen opdruk.

 

CNC nabewerking

Moeten verschillende componenten van uw product perfect op elkaar aansluiten? Is nabewerking als frezen, boren of polijsten nodig? Hiervoor maakt Appkuns gebruik van CNC nabewerking. Dit proces is volledig computergestuurd. Hierdoor worden fouten geminimaliseerd en beschikt u sneller over uw producten dan bij reguliere nabewerking.

 

Specifieke verpakkingen

Na productie uw product goed, veilig en zelf volledig volgens uw hygiëne-eisen verpakt? Of u nu een representatieve (klant)verpakking wenst of een steriel verpakt product, ook hier ondersteunt Appkuns u. U kunt kiezen uit zowel kartonnen als kunststof verpakkingen.

 

Logistics

Wilt u uw producten direct vanuit ons naar uw klanten laten versturen?

Door afspraken met verschillende betrouwbare transporteurs bieden we u de mogelijkheid om  de volledige distributie van uw producten uit handen te nemen. Of beschikt u over onvoldoende ruimte om uw producten op te slaan? Appkuns beschikt over een magazijn voor (tijdelijke) productopslag.